STAVEBNÍ FIRMA ROKU
2019
Dům Kultury

Dům Kultury

V plné části obvodového pláště byl použit tmavě šedý a šedý kontaktní zateplovací systém, keramický obklad taktéž šedé barvy a cementovláknité desky v barvě béžové. V prosklených částech bylo použito izolační dvojsklo osazené do hliníkového rámu. Na světové straně extrémně namáhané slunečním zářením byla skla opatřena protisluneční úpravou. Pro oživení současného vzhledu bylo vloženo v prosklených částech objektu, před sloupy nebo jinou konstrukcí, barevné smaltované sklo.

Rekonstrukcí kulturního domu nebyl nijak narušen architektonický výraz funkcionalistické budovy z osmdesátých let v centru města Žďáru nad Sázavou. Naopak, díky vhodné volbě barev, materiálů a konečnou kompozicí, zde bylo zdůrazněno stávající řešení původního autora objektu. Hlavním přínosem rekonstrukce je však minimalizování energetických ztrát a postupným dosažením značných úspor pro investora. V rušné městské části, tak stojí neobyčejný, moderní a nízkoenergetický dům, který oživuje městskou šeď okolních staveb a panelových domů.

místo:Žďár nad Sázavou
investor:Město Žďár nad Sázavou
finanční objem:10 - 50 mil.